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Registros recuperados : 95 | |
2. | | MENDES, L. G.; MENDES, F. R. da S.; FURTADO, R. F.; BASTOS, M. do S. R.; OLIVEIRA, M. de A.; COSTA, J. M. C. da; CHENG, H. N.; BISWAS, A.; MOREIRA, R. de A. Cashew gum-galactomannan blends for rosemary essential oil encapsulation. In: BARBOSA NETO, O.; PRAXEDES, M. F. da S.; SILVA, P. F. da; CARVALHO JÚNIOR, F. F. de (org.). Ciências Biológicas e da Saúde: integrando saberes em diferentes contextos. São Paulo: Científica Digital, 2023. cap. 5. v. 3 p. 73-88. Autoria: (Huain [i.e. Huai] Nan Cheng). Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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3. | | OLIVEIRA, M. de A.; GONZAGA, M. L. da C.; ARAÚJO, B. S.; FURTADO, R. F.; MUNIZ, C. R.; AYALA, A. P.; ALVES, C. R. Synthesis of poly (methacrylic acid-co-ethylene glycol methacrylate) as a molecularly printed polymer for histamine detection. Chemical Papers, v. 77, n. 4, p. 1821–1833, Apr. 2023. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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4. | | RIBEIRO, S. F.; BARROSO, T. L. C. T.; FREITAS, M. N. de; FURTADO, R. F.; OLIVEIRA, M. de A.; GALVÃO, A. M. M. T.; BASTOS, M. do S. R.; BENEVIDES, S. D. Encapsulated pequi oil with cashew gum/gelatin by complex coacervation for use in food: characterization and quality assessment. In: VERRUCK, S. (org.). Avanços em ciência e tecnologia de alimentos. Guarujá: Científica Digital, 2021. v. 5 p. 174-187 Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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6. | | COSTA, L. A. DA; DIÓGENES, I. C. N.; OLIVEIRA, M. DE A.; RIBEIRO, S. F.; FURTADO, R. F.; BASTOS, M. do S. R.; SILVA, M. A. S.; BENEVIDES, S. D. Smart film of jackfruit seed starch as a potential indicator of fish freshness. Food Science and Technology, v. 41 n. 2, p. 489-496, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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8. | | ALEXANDRE, J. DE B.; BARROSO, T. L. C. T.; OLIVEIRA, M. DE A.; MENDES, F. R. DA S.; COSTA, J. M. C. DA; MOREIRA, R. DE A.; FURTADO, R. F. Cross-linked coacervates of cashew gum and gelatin in the encapsulation of pequi oil. Ciência Rural, Santa Maria, v. 49, n. 12, artigo e20190079, 12 p. 2019. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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9. | | BISWA, A.; FURTADO, R. F.; BASTOS, M. do S. R.; BENEVIDES, S. D.; OLIVEIRA, M. de A.; BODDU, V.; CHENG, H. N. Preparation and characterization of carboxymethyl cellulose films with embedded essential oils. Journal of Materials Science Research, v. 7, n. 4, p. 16-25, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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10. | | BENEVIDES, S. D.; OLIVEIRA, M. de A.; FURTADO, R. F.; CHAVES, E. I. P. L.; RIBEIRO, S. F. Development of starch-based edible film of jackfruit seeds through the valorization of agroindustry waste. In: INNOVATIONS IN FOOD PACKAGING, SHELF LIFE AND FOOD SAFETY CONFERENCE, 2., 2017, Erding, Munich, Germany. Proceedings... Munich, Germany: Elsevier; Fraunhofer IVV, 2017. p. 54. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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12. | | BENEVIDES, S. D.; EGITO, A. S. do; LAGUNA, L. E.; SANTOS, K. M. O. dos; OLIVEIRA, M. de A. Etapa de validação da tecnologia do queijo coalho caprino maturado e defumado desenvolvida pela Embrapa. Higiene Alimentar, v. 31, n. 266/267, p. 3709-3713, mar./abr. 2017. Edição dos trabalhos apresentados no VIII Congresso Latino-Americano e XIV Congresso Brasileiro de Higienistas de Alimentos, IV Encontro Nacional de Vigilância de Zoonoses, VI Encontro do Sistema Brasileiro de Inspeção de Produtos de... Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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13. | | BENEVIDES, S. D.; EGITO, A. S. do; LAGUNA, L. E.; SANTOS, K. M. O. dos; OLIVEIRA, M. DE A. Etapa de validação da tecnologia do queijo coalho caprino maturado e defumado desenvolvido pela Embrapa. Revista Higiene Alimentar, v. 31, n. 266-267, p. 3709-3713, mar./abr. 2017. Edição eletrônica dos trabalhos apresentados no VIII Congresso Latino-Americano e XIV Congresso Brasileiro de Higienistas de Alimentos, IV Encontro Nacional de Vigilância de Zoonoses, VI Encontro do Sistema Brasileiro de Inspeção de... Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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14. | | BENEVIDES, S. D.; EGITO, A. S. do; LAGUNA, L. E.; SANTOS, K. M. O. dos; OLIVEIRA, M. de A. Etapa de validação da tecnologia do queijo coalho caprino maturado e defumado desenvolvido pela Embrapa. Higiene Alimentar, v. 31, n. 266/267, p. 3709-3713, mar./ abr. 2017. Edição digital dos trabalhos apresentados no VIII Congresso Latino-Americano e XIV Congresso Brasileiro de Higienistas de Alimentos, IV Encontro Nacional de Vigilância de Zoonoses, VI Encontro do Sistema Brasileiro de Inspeção de Produtos... Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
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15. | | OLIVEIRA, M. de A.; FURTADO, R. F.; BASTOS, M. do S. R.; BENEVIDES, S. D.; MUNIZ, C. R.; BISWAS, A.; CHENG, H. N. Cashew gum and gelatin blend for food packaging application. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 25., 2016, Gramado. Anais... Gramado: SBCTA-RS, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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16. | | SOUSA, C. R. V.; BASTOS, M. do S. R.; BORGES, M. de F.; OLIVEIRA, M. de A.; MENDES, F. R. S.; ROSENTHAL, A.; BENEVIDES, S. D. Avaliação do revestimento de quitosana como carreador de nisina para prolongar a vida de prateleira de queijos caprinos. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 25., 2016, Gramado. Anais... Gramado: SBCTA-RS, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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18. | | FARIA, A. R. N.; NORONHA, A. C. da S.; OLIVEIRA, A. A. R.; OLIVEIRA, A. M. G.; CARDOSO, C. E. L.; RITZINGER, C. H. S. P.; OLIVEIRA, E. J. de; COELHO, E. F.; SANTOS FILHO, H. P.; CRUZ, J. L.; OLIVEIRA, J. R. P.; DANTAS, J. L. L.; SOUZA, L. D.; OLIVEIRA, M. de A.; COELHO FILHO, M. A.; SANCHES, N. F.; MEISSNER FILHO, P. E.; MEDINA, V. M.; CORDEIRO, Z. J. M. A cultura do mamão. 3. ed. rev. e ampl. Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica; Cruz das Almas: Embrapa Mandioca e Fruticultura Tropical, 2009. 119 p. il. (Coleção plantar, 65). Autoria: COROLEIRO (i.e. CORDEIRO), Z. J. M. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Pantanal; Embrapa Unidades Centrais. |
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19. | | FARIA, A. R. N.; NORONHA, A. C. da S.; OLIVEIRA, A A. R.; OLIVEIRA, A. M. G.; CARDOSO, C. E. L.; RITZINGER, C. H. S. P.; OLIVEIRA, E. J. de; COELHO, E. F.; SANTOS FILHO, H. P.; CRUZ, J. L.; OLIVEIRA, J. R. P. de; DANTAS, J. L. L.; SOUZA, L. D.; OLIVEIRA, M. de A.; COELHO FILHO, M. A.; SANCHES, N. F.; MEISSNER FILHO, P. E.; MEDINA, V. M.; COROLEIRO, Z. J. M. A cultura do mamão. 3. ed. rev. e ampl. Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica; Cruz das Almas: Embrapa Mandioca e Fruticultura Tropical, 2009. 119 p. il. (Coleção plantar, 65). Autoria: COROLEIRO (i.e. CORDEIRO), Z. J. M. Biblioteca(s): Embrapa Clima Temperado. |
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20. | | FARIA, A. R. N.; NORONHA, A. C. da S.; OLIVEIRA, A. A. R.; OLIVEIRA, A. M. G.; CARDOSO, C. E. L.; RITZINGER, C. H. S. P.; OLIVEIRA, E. J. de; COELHO, E. F.; SANTOS FILHO, H. P.; CRUZ, J. L.; OLIVEIRA, J. R. P. de; DANTAS, J. L. L.; SOUZA, L. D.; OLIVEIRA, M. de A.; COELHO FILHO, M. A.; SANCHES, N. F.; MEISSNER FILHO, P. E.; MEDINA, V. M.; COROLEIRO, Z. J. M. A cultura do mamão. 3. ed. rev. ampl. Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica; Cruz das Almas: Embrapa Mandioca e Fruticultura Tropical, 2009. 119 p. il. (Coleção plantar, 65). COROLEIRO (i.e. CORDEIRO), Z. J. M. Biblioteca(s): Embrapa Acre; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Instrumentação; Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pecuária Sul; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido; Embrapa Solos / UEP-Recife; Embrapa Uva e Vinho. MenosEmbrapa Acre; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Cerrados; Embrapa Instrumentação; Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte... Mostrar Todas |
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Registros recuperados : 95 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
11/10/2022 |
Data da última atualização: |
11/10/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
NASCIMENTO, T. L. do; SOUZA, F. de F.; DIAS, R. de C. S.; SILVA, E. F. da. |
Afiliação: |
TIAGO LIMA DO NASCIMENTO, UFPE; FLAVIO DE FRANCA SOUZA, CPATSA; RITA DE CASSIA SOUZA DIAS, CPATSA; EDSON FERREIRA DA SILVA, UFPE. |
Título: |
Watermelon general and specific combining ability. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
Comunicata Scientiae, v. 10, n. 1, p. 132-140, 2019. |
DOI: |
10.14295/CS.v10i1.2899 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The combining ability of six watermelon genotypes was estimated in a diallel cross scheme (6x6), including genotypes JNY (1), ?ORA? (2), ?KOD? (3), ?SOL? (4), ?CHG? (5), ?PEA? (6) and all possible hybrids between them. A randomized complete block design (RCB) was used, with 36 treatments, three blocks, and plots with five plants. The following traits were evaluated: days before female flower anthesis, main branch length, fruit mass, number of fruits per plant, yield, fruit length, fruit width, pulp firmness, soluble solids content, average rind thickness, seed length, seed width, and seed mass. The data obtained were submitted to analysis of variance, and a diallel analysis was performed according to Griffing?s experimental method I. According to the general combining ability estimates obtained, genotypes ?KOD? (3) and ?JNY? (1) were the most likely ones to produce hybrids with smaller-sized fruits and smaller seeds. The reciprocal effects confirmed that the results indicate that these genotypes should be used as pollen donors and pollen recipients, respectively. On the other hand, genotypes ?ORA? (2) and ?CHG? (5) can be used for the commercial exploitation of sliced watermelons. According to the specific combining ability estimates obtained, the combinations ?ORA? (2) x ?PEA? (6), ?ORA? (2) x ?JNY? (1), ?CHG? (5) x ?KOD? (3), ?PEA? (6) x ?KOD? (3), and ?CHG? (5) x ?SOL? (4) stood out as being the genotypes most likely to produce the smallest fruits and smallest seeds. |
Palavras-Chave: |
Análise dialélica; Melhoramento de plantas. |
Thesagro: |
Citrullus Lanatus; Genótipo; Melancia. |
Thesaurus NAL: |
Diallel analysis; Plant breeding; Watermelons. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1147292/1/Watermelon-general-and-specific-combining-ability-2019.pdf
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Marc: |
LEADER 02245naa a2200265 a 4500 001 2147292 005 2022-10-11 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.14295/CS.v10i1.2899$2DOI 100 1 $aNASCIMENTO, T. L. do 245 $aWatermelon general and specific combining ability.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aThe combining ability of six watermelon genotypes was estimated in a diallel cross scheme (6x6), including genotypes JNY (1), ?ORA? (2), ?KOD? (3), ?SOL? (4), ?CHG? (5), ?PEA? (6) and all possible hybrids between them. A randomized complete block design (RCB) was used, with 36 treatments, three blocks, and plots with five plants. The following traits were evaluated: days before female flower anthesis, main branch length, fruit mass, number of fruits per plant, yield, fruit length, fruit width, pulp firmness, soluble solids content, average rind thickness, seed length, seed width, and seed mass. The data obtained were submitted to analysis of variance, and a diallel analysis was performed according to Griffing?s experimental method I. According to the general combining ability estimates obtained, genotypes ?KOD? (3) and ?JNY? (1) were the most likely ones to produce hybrids with smaller-sized fruits and smaller seeds. The reciprocal effects confirmed that the results indicate that these genotypes should be used as pollen donors and pollen recipients, respectively. On the other hand, genotypes ?ORA? (2) and ?CHG? (5) can be used for the commercial exploitation of sliced watermelons. According to the specific combining ability estimates obtained, the combinations ?ORA? (2) x ?PEA? (6), ?ORA? (2) x ?JNY? (1), ?CHG? (5) x ?KOD? (3), ?PEA? (6) x ?KOD? (3), and ?CHG? (5) x ?SOL? (4) stood out as being the genotypes most likely to produce the smallest fruits and smallest seeds. 650 $aDiallel analysis 650 $aPlant breeding 650 $aWatermelons 650 $aCitrullus Lanatus 650 $aGenótipo 650 $aMelancia 653 $aAnálise dialélica 653 $aMelhoramento de plantas 700 1 $aSOUZA, F. de F. 700 1 $aDIAS, R. de C. S. 700 1 $aSILVA, E. F. da 773 $tComunicata Scientiae$gv. 10, n. 1, p. 132-140, 2019.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Origem |
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Registro completo
Biblioteca(s): |
Catálogo Coletivo de Periódicos Embrapa; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Soja. |
Identificador: |
2549 |
Data corrente: |
09/05/2002 |
Data da última atualização: |
09/05/2002 |
Código do título: |
0901503 |
Código CCN: |
089988-7 |
Título e Subtítulo: |
CONNECTIONS |
Entidade: |
IDG - Computerworld do Brasil |
Local de publicação: |
Rio de Janeiro-RJ |
Periodicidade: |
Mensal |
Coleções da unidade: |
Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba 1994 3-4(30-41) Classificação: 001.64
Embrapa Soja 1993 1(11); 1995 4(43); 1996 5(44-52); Classificação: 001.6440405 |
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